Cuma, Nisan 19, 2024
15.9 C
Hassa

Nadir görülen Yılan Kartallarından birisi Hatay’ın Hassa ilçesinde yaralı olarak bulundu

Nadir görülen Yılan Kartallarından birisi Hatay’ın Hassa ilçesinde yaralı olarak bulundu ve tedavi altına alındı.

Hatay’ın Hassa İlçesi Su gediği Köyünde çobanlık yapan Hüseyin Asan, hayvanlarını otlatırken yaralı olarak bulduğu yılan kartalını, tedavisi için Kırıkhan Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim etti. Doğa Koruma ve Milli parklar Kırıkhan Şubesi tarafından çobandan teslim alınan yaralı Yılan Kartalı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde kurulan “Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine” teslim edildi.

Bilinçsiz insanların yaraladığı hayvan Mustafa Kemal Üniversitesindeki rehabilitasyon merkezinde yapılan incelemelerde vücudu ve kanadında saçma yaraları bulunan kuşun nesli tükenmekte olan “Yılan Kartalı” olduğu anlaşıldı. Yaralı olarak teslim alınan Yılan Kartalı, Cerrahi veterinerler tarafından dijital röntgeni çekilerek ve gerekli tıbbi müdahaleler yapılarak koruma altına alındı.

MKÜ Veteriner Fak. Klinik Bilimler Bölümü. Veterinerlik Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Prof.Dr. Muhammet Enes ALTUĞ yaptığı açıklamada; “Enfekte kırık bulunan Yılan Kartalımızda antibiyotik ilaçlarımızı uyguladık. Bunlarla yarasının tedavi olmasını bekliyoruz. İyileştikten sonra kırık ameliyatını gerçekleştirip fizik tedavisi ve rehabilitasyonunu yaptıktan sonra doğal ortamına kavuşturmayı ümit ediyorum.” dedi.

Yılan Kartalı, Baykuşa benzer yuvarlak başı ve parlak sarı gözleri ile dikkat çekiyor. Genellikle yılan gibi sürüngenlerle besleniyor. Bu yüzden nesli tükenmekte olan bu kuşa Yılan Kartalı deniyor. Temel besin kaynakları olan sürüngenler son yıllarda zirai ilaçlar gibi sebeplerle azalınca onlarda yok olmayla karşı karşıya kaldı. Yaralı Kartal, gerekli tedavisinin tamamlanıp iyileşmesinin ardından gökyüzünde yeniden süzüleceği günü bekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

SON BAŞLIKLAR

POPÜLER

Yazıyı Paylaş:

Abone Ol

Benzer Başlıklar
İlgili

Deprem sonrası Hassalılar hayata tutunmaya çalışıyor

Anadolu Ajansı'ndan Ömer Ürer ve Emre Ayvaz Hassa'da çiftçilerimizin...

Hassa’da Depremin İzleri

https://www.dailymotion.com/video/x8jhscx Hatay'ın Hassa ilçesindeki tarım arazileri, ormanlık alanlar ve yollarda...

250 Bin Sosyal Konut Projesi İçin Start Verildi

Duyurusu yapılan 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Hassa...

Doğa tutkunlarının yeni keşfi ‘Saklı Cennet Şarlağan Şelalesi’

https://www.facebook.com/watch/?v=1453407128511045 Amanosların terörden temizlenmesi, Türkiye’nin cennet köşelerini yeniden keşfedilmesini sağlıyor....

2240 rakımlı Mığır zirvesinde yayla çayı mesaisi

https://www.facebook.com/musgul72/videos/774016833943265 Amanoslar'ın zirvesinde yayla çayı mesaisi Terörle mücadelede elde edilen başarı,...